Obec Terchová má nového hlavného kontrolóra

Hlavnou kontrolórkou našej obce bude Ing. Lenka Tomaníčková, PhD.. Je to profesionálka, ktorá je kontrolórkou v meste Žilina – pôsobí ako vedúca oddelenia hlavnej kontrolórky. V druhom kole a v tajnej voľbe za ňu zahlasovalo 7 poslancov.

Na dnešnom zasadnutí obecného zastupiteľstva (06.09.2019) sa o pozíciu hlavného kontrolóra uchádzali 4 kandidáti. Jeden po druhom dostali päť minútový časový priestor, kde predstavili svoju víziu fungovania hlavného kontrolóra. Hlasovalo sa tajne. Prvé kolo dopadlo nasledovne: JUDr. Martin Hanuliak – 3 hlasy, Ing. Ján Krištofík – 4 hlasy, Mgr. Pavol Mihál – 0 hlasov a Ing. Lenka Tomaníčková, PhD. – 4 hlasy. Následne sa konalo druhé kolo v pomere 7 : 4 v prospech našej kontrolórky.

Funkčné obdobie novej kontrolórky bude 6 rokov. Svoju funkciu bude vykonávať na čiastočný úväzok, t.j. 2,25 hod/týždenne – 1 225, 32 € ročne v hrubej mzde.

I keď som sa nestal kontrolórom, som veľmi spokojný ako dopadla voľba, pretože poznám kvality novej kontrolórky. Presvedčila ma už dávno, keď sa uchádzala o hlavnú kontrolórku v meste Žilina. Prajem jej veľa síl, odhodlania a pracovných úspechov.

/Článok uverejnený 06.09.2019/


Prečítané 2642×